Sisteme fotovoltaice

Panourile Fotovoltaice reprezinta generatorul de energie in cadrul unui sistem fotovoltaic. Panourile au rolul de conversie a energiei fotonilor în energie electrica realizata cu ajutorul a mai multor celule fotovoltaice. Un panou fotovoltaic este compus din mai multe celule fotovoltaice conectate electric şi laminate intre folii de acetat de vinil cu transparenta înalta acoperite cu sticla cu conţinut redus de fier si rezistent la intemperii.

Panoul fotovoltaic mai este cunoscut şi sub denumirea de modul fotovoltaic sau panou solar fotovoltaic.

Panourile fotovoltaice sunt de tip monocristalin, policristalin si amorf si se pot monta in functie de caracteristicile proiectului pe acoperis, terase sau direct pe sol. Pentru fiecare din aceste cazuri sistemele de fixare sunt diferite. In ultima perioada s-au dezvoltat sisteme de montaj integrat in acoperis, panourile fotovoltaice fiind produse cu sisteme de hidroizolatie inclus (sistem SUNRIF), transparente sau hibride (in combinatie cu panourile termice). 

Randamentul panourilor fotovoltaice a crescut in ultima vreme, ajungand la 20% iar durata de viata este peste 25 ani si e determinata în cea mai mare măsura de provenienta si calitatea celulelor fotovoltaice, tehnologia de lipire a acestora, transparenta foliilor de acetat etilic de vinil în care sunt montate, tehnologia de vidare şi transparenta sticlei. Performantele iniţiale ale panourilor fotovoltaice se reduc în timp ca urmare a îmbatranirii materialelor din care sunt fabricate, calitatea foliilor şi a sticlei fiind esenţiale pentru evoluţia în timp a puterii de ieşire.

Economisește cu până la 90% din factura de energie electrică

Proexib Instal-solutii la cheie pentru energia solară

Nu mai sta pe gânduri!
Primul pas pentru a economisi este informarea.
Spune-ne ce cost lunar ai la energia electrică (selectează suma pe barometru), iar noi îți oferim consultanta gratuita și soluția potrivită la cheie.

lei/ lună

Consum MEDIU

Îți oferim soluția la cheie pentru a reduce considerabil costurile la energie

Consum MARE

Costurile la energie sunt mari. Le putem reduce considerabil.

Consum FOARTE MARE

Nu mai sta pe gânduri! Plătești exagerat de mult pentru energie!